Spring naar de content

Op deze pagina:

Informatie over Windows-utilities op RandySimons.com

Pagina-navigatie:

Gereedschappen


Windows utilities

Sinds 1997 programmeer ik voor het Windows-platform. Op deze site staat een aantal programmaatjes die daaruit zijn voortgekomen.

Resysmo

Met Resysmo kan men verschillende prestaties van een computer makkelijk in de gaten houden. Denk hierbij aan CPU-gebruik, doorvoersnelheid van netwerkkaarten, geheugengebruik etc. De computer kan zowel de lokale PC zijn, als een andere PC op het netwerk.

Het bijzondere van Resysmo is dat het de waarden weergeeft in de icon tray. Zelfs met kleine grafiekjes, om zo de recente geschiedenis direct waar te nemen.

Kijk op de de Resysmo pagina ↑ voor meer informatie (Alleen Engels)

DreamKeys

Volume veranderen, programma's starten, Winamp bedienen, zelfs de monitor op stand-by zetten, screenshots maken, eindelijk eenvoudig het euro-teken typen en nog veel meer, allemaal met een letterlijke druk-op-de-knop.

DreamKeys screenshotDreamKeys biedt deze functionaliteiten middels 'hotkeys', toets(combinaties) die altijd beschikbaar zijn, ongeacht de applicatie waar je op dat moment mee bezig bent. DreamKeys zelf is in feite slechts een controlepaneel voor plug-ins. Met het controlepaneel kunnen plug-ins aan en uitgezet worden en het instellen van de toetscombinaties.

Momenteel is er nog geen webpagina voor DreamKeys, maar DreamKeys en veel plug-ins kunnen wel reeds gedownload worden vanaf http://software.randysimons.nl/dreamkeys ↑.

Aphar Backup

Reservekopieën van belangrijke bestanden zijn essentieel. Maar mocht een backup nodig zijn, dan zal deze vaak al ouder zijn dan een dag. Aphar Backup kan een kopie van bestanden maken direct nadat je op de save-knop hebt gedruik. Tevens kan Aphar Backup tot 100 vorige versies van de bestanden bijhouden. Dus zelfs als je tekstverwerker zelfstandig besluit om het bestand waar je mee bezig bent maar even te overschrijven met Lorem Ipsum-achtige inhoud, heb je nog altijd de meest recente goede versie.

Aphar Backup heeft nog geen eigen site, maar is wel te downloaden ↑. (ZIP file, 56KB, met Engelstalige handleiding. Windows2000 of nieuwer is vereist.)
Site-informatie